Skip to content
Home » Blog » Waar moet je op letten bij het indelen van een badkamer

Waar moet je op letten bij het indelen van een badkamer

Op het moment dat je bezig wilt met het verbouwen van je badkamer komt al gauw de vraag, hoe moet ik mijn badkamer indelen. Hier een paar handige tips om je indeling zo kloppend mogelijk te maken.

Bedenk wat er in de ruimte moet komen,

Het is goed om eerst te bedenken wat er in de ruimte moet komen. Een toilet, doucheruimte, bad en een wastafel of heb je misschien al voldoende aan alleen een doucheruimte en wastafel. Bedenk van te voren dus goed wat je wensen en eisen zijn in de badkamer, zodat je later niet je ontwerp hoeft om te gooien omdat je wat vergeten bent.

Interieuradvies badkamer Zwolle

Kijk naar het leidingwerk van de ruimte,

het is vaak handig om in je achterhoofd te houden of je bedachte indeling ook te realiseren is. Denk hierbij aan hoe de leidingen lopen maar ook zeker of er genoeg beweegruimte is rondom bijvoorbeeld je wastafel. Een aanvoer en afvoer van een douche, bad en wastafel valt vaak nog wel redelijk te verplaatsen, maar een afvoer van het toilet is vaak lastig te verplaatsen doordat dit een grotere leiding is. Heb je nou een nieuwbouw woning dan is dit natuurlijk minder van belang.

Heb je duidelijk voor ogen wat er in de ruimte moet komen?

Dan kun je verder met het indelen van de ruimte. Een tip hiervoor is om een online 3D planner te gebruiken. Vind je dit nou niet handig dan is het een idee om de plattegrond van

je badkamer op schaal te tekenen samen met de standaard maten van de functies die in de ruimte moeten komen. Op deze manier kun je de uitgeknipte meubelen makkelijk verschuiven door je ruimte heen.

Een aantal handige tips om in gedachte te houden tijdens het indelen van de badkamer zijn:

  • Bekijk of je genoeg schoonmaak ruimte hebt tussen je muur en vrijstaand bad. Dit voorkomt dat je in gekke houdingen moet poetsen.
  • Zorg voor genoeg bewegingsruimte rondom je wastafel, houd er ook rekening mee dat je nog achter je wasbak kan staan als de lades openstaan.
  • Bekijk waar je, je wasmand wilt plaatsen zodat deze een vaste en logische plek heeft.
  • Maak gebruik van glazen douchewanden zo blijft de ruimte groot ogen.
  • Bekijk wat je met de verlichting doet, Verlichting bepaalt veel van de sfeer in de ruimte.
  • Kijk ook eens naar een sunshower.

Kom je er nou niet helemaal uit? Studio Loyd helpt je hier graag bij! Wil je nou meer lezen over badkamer kijk dan eens verder op onze site.