Skip to content
Home » Blog » Welke lichamelijke voordelen bied een Sunshower

Welke lichamelijke voordelen bied een Sunshower


Licht voor warmte en weerstand

In dit artikel zal ik de lichamelijke voordelen van een Sunshower bespreken en waarom dit een goede investering kan zijn voor uw gezondheid.

UV Functie Sunshower

We beginnen met, wat is een Sunshower?

Een Sunshower is een wellness product in de doucheruimte. De Sunshower geeft infra-rood licht af op het lichaam wat verschillende lichamelijke voordelen bied. Denk hierbij aan verlichting van spier en rug klachten. Ook heeft de Sunshower een UV-functie. Deze bied zonlicht in de wintermaanden.

Lichamelijke voordelen van een Sunshower

 • Vitamine D-productie

  Een van de belangrijkste voordelen van een Sunshower is dat het kan helpen bij het stimuleren van de aanmaak van vitamine D. Vitamine D is een belangrijke vitamine die ons lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid, en het wordt meestal aangemaakt wanneer onze huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Het hebben van een Sunshower in uw badkamer betekent dat u het hele jaar door vitamine D kunt aanmaken, ongeacht het weer buiten. Dit verminderd de winterdip en het kan helpen bij verschillende huidklachten.

 • positieve voordelen van UV-straling

  De UV-straling helpt je lichaam met het goed functioneren. Het zorgt ervoor dat jij je vitaler, energieker en fitter voelt. Door de voedende eigenschappen van zonlicht kun jij het beste uit jezelf halen. Het heeft een positief effect op het gelukshormoon endorfine, waardoor je minder stres ervaart jij je fitter en vitaler voelt. Daarnaast is er ook aangetoond dat het zonlicht een positieve werking heeft op je dag en nacht ritme.

 • Verbeterde bloedsomloop

  Maak de positieve effecten van infrarood onderdeel van jouw dagelijkse doucheritueel. Het zorgt ervoor dat je lichaam optimaal functioneert. Spier- en gewrichtsaandoeningen
  zijn veel voorkomende klachten. Het verwarmende infrarood licht dringt diep door in de
  huid heeft een ontspannend effect. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de spierspanning en gewrichtspijn af. Met als resultaat een positieve uitwerking op reumatische klachten.

 • Ontspanning en stressverlichting

  Naast de lichamelijke voordelen geeft de Sunshower ook een stukje wellness en ontspanning. Doormiddel van de infrarood stralen die neerkomen op je lichaam geeft dit een heerlijk warm en ontspannend gevoel. Waardoor je nog meer haalt uit je douche ervaring.

Beschikbare kleuren Sunshower
Alle beschikbare kleuren:

Als je op zoek bent naar een manier om je badkamerervaring te verbeteren en tegelijkertijd te profiteren van de gezondheidsvoordelen van infraroodstraling en UV-licht, dan is de Sunshower zeker het overwegen waard. Het is een slimme investering in je gezondheid en welzijn, en kan je helpen om je dagelijkse routine te transformeren in een ontspannende en therapeutische ervaring.

Benieuwd naar welke Sunshower het beste past bij uw wensen? Doe de Test!!

Doordat de UV-stralingen gedoseerd worden afgegeven zijn deze volledig veilig volgens de Europese wetgevingen.

Badkamer realisatie die gebruik heeft gemaakt van een Sunshower: Badkamer Lemelerveld