Skip to content
Home » Blog » Verlichting in de badkamer

Verlichting in de badkamer

Wat doet verlichting met je Badkamer

Geschatte leestijd: 5 minuten

Verlichting in de badkamer is een makkelijke manier om meer sfeer te creëren in je ruimte. Er zijn dan ook verschillende soorten badkamer verlichting die je zou kunnen toepassen. Waar je vroeger nog alleen gebruik maakte van een plafonniere aan het plafond is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Je hebt verlichting achter je spiegel, je maakt gebruik van spotjes in het plafond of misschien wel een LED-strip in je nisje. Tegenwoordig is er dus van alles mogelijk, we vertellen jullie er graag meer over. Want licht is een hele belangrijke sfeermaker in de ruimte.

Welk soorten verlichting zijn er

  • Basisverlichting:
  • Functionele verlichting:
  • Sfeerverlichting:

Zoals de namen al doen vermoeden heeft elke vorm van verlichting een andere functie. Doordat verlichting erg sfeerbepalend is, is het altijd een goed idee om voordat je de badkamer gaat (ver)bouwen rekening te houden met deze soorten verlichting. Het zou natuurlijk jammer zijn dat wanneer de badkamer klaar is je er achter komt dat je jezelf net niet goed kan zien in de spiegel.

Basisverlichting:

Basisverlichting is zoals de naam al zegt de basis van al je badkamer verlichting. Denk hierbij aan de centrale lamp in de ruimte. Dit is dan ook de verlichting die je eigenlijk altijd als eerste aanzet als je de ruimte binnenkomt. Dit is dan ook vaak een lamp aan het plafond maar dit kunnen ook zeker spotjes zijn.

Functionele verlichting:

Dit is de verlichting die je gebruikt als je bijvoorbeeld voor de spiegel staat. Deze verlichting is erg makkelijk zodat je goed kan zien wat je in de spiegel doet tijdens het scheren of opmaken. Tegenwoordig heb je ook verlichting in de spiegel zitten. Hierin heb je wel 2 soorten verlichting, verlichting voor je spiegel en verlichting achter je spiegel. De ene is dus puur bedoeld voor de sfeer en de ander is dus ook echt functioneel. Belangrijk om hier het verschil in te ervaren, zodat je de goede keuze maakt bij aankoop.

voor de spiegel
achter de spiegel

Sfeer verlichting in de badkamer:

Sfeerverlichting in de badkamer is een veel vergeten onderdeel. Dit type verlichting kun je ook weer op meerdere manieren toepassen. Je kunt gebruikmaken van de indirecte verlichting bij de spiegel die we net al hebben besproken, maar je zou ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een LED-strip onder je bad, in je nis of misschien wel gewoon langs de wand. Het voordeel van LED-Strips is dan ook dat je deze vaak in verschillende kleuren kan instellen, op deze manier kun je dus verschillende sferen creëren in je badkamer. s’ Ochtends als je net wakker bent de lamp nog niet te fel, als je bezig bent voor de spiegel iets feller zodat je alles goed kunt zien, En s’ avonds als je bijvoorbeeld in bad gaat de lamp gedimd. Op deze manier heb je dus elk moment van de dag passende verlichting. Ook zou je de warmte van het licht iets kunnen verhogen zodat je ultiem tot rust komt.

Aan de slag

Nu je alles weet over de soorten verlichting kun je dus na gaan denken hoe je dit toe gaat passen in je eigen badkamer. Denk hierbij dan ook zeker na over de warmte van het licht. Met verschillende kleuren verlichting kun je een hele andere sfeer creëren in je badkamer.

Hierboven zie je 3 maal dezelfde badkamer maar door de verlichting heeft hij steeds een andere sfeer. Op deze manier kun je dus heel leuk spelen met de kleuren van je verlichting. In deze badkamer is dan ook gebruik gemaakt van een Led-strip in het plafond. Stap je in bad? dan kun je de verlichting dimmen, Sta je voor de spiegel? dan kun je de verlichting feller zetten zodat je alles goed kunt zien.

Meer lezen over handige tips waar je op moet letten bij het indelen van de badkamer. Daarnaast hebben wij nog veel meer handige inspiratie berichten. Ook zijn wij te vinden op sociale media.

Contact:

Ook een prachtig interieur ontwerp ontvangen van je eigen woning? Neem dan zeker eens contact met mij op! Ik bied verschillende pakketten aan met elk zijn eigen diensten.

“Maak van jouw Huis een Droomhuis, doormiddel van het juiste advies”