Skip to content
Home » Blog » Waarom heeft een interieurontwerper meerwaarde?

Waarom heeft een interieurontwerper meerwaarde?

Een interieurontwerper kan aanzienlijke meerwaarde bieden bij verbouwingen, verhuizingen, nieuwbouw of herinrichting van je huis. Als dit niet het geval was, zou het beroep namelijk niet bestaan. Toch kan ik me voorstellen dat je wellicht nog niet volledig begrijpt wat een interieurontwerper voor jou kan betekenen.

Creëer het “Thuis” gevoel

Thuis is de plek waar je op terugkomt na een lange dag werken. Daarom kan een interieurontwerper van groot belang zijn. Een interieurontwerper houd zich namelijk dagelijks bezig met het creëren van het “Thuis” gevoel. Een gevoel wat samen gaat met de vormgeving en aankleding van je huis. In een koud en kil huis voelt niemand zich natuurlijk fijn.

Naast het “thuis” gevoel Creëren kun je nog een aantal redenen hebben om een interieurontwerper in te schakelen. Jullie liggen niet op een lijn? (Zoals het welbekende VT Wonen tv-programma), of je loopt helemaal vast bij de inrichting. Bij al deze problemen kan een interieurontwerper net dat zetje meerwaarde bieden die je nodig bent.

Een frisse wind

Verrassende en vernieuwende ideeën zijn een meerwaarde van een interieurontwerper. Doordat ze dagelijks met interieur bezig zijn, zijn ze op de hoogte van de laatste trends en beschikbare producten binnen verschillende prijsklassen. Hierdoor kunnen interieurontwerpers met creatieve ideeën komen die je wellicht zelf niet had bedacht. Ze kunnen ook helpen bij het beheren van het budget of maatwerkontwerpen maken, iets wat de meeste meubelzaken namelijk niet doen. Naast deze voordelen is het natuurlijk ook fijn dat er iemand met kennis meekijkt met de plannen.

Bespaar tijd

Tijd besparen is ook een van de voordelen van het inhuren van een interieurontwerper. Tijd is kostbaar en kan ook energie kosten, vooral als je van de ene woonwinkel naar de andere gaat om alle opties te bekijken. Een interieurontwerper weet wat er op de markt is, welke opties er zijn en welke het beste bij elkaar passen. Ze maken een ontwerp, combineren verschillende producten en geven advies over welke producten aan te schaffen, waardoor je gericht kunt winkelen of zelfs online kunt bestellen zonder je huis te verlaten.

Geld besparen

Geld besparen lijkt tegenstrijdig wanneer je een interieurontwerper inhuurt, maar het kan aanzienlijke kosten van miskopen voorkomen. Een interieurontwerper kan je behoeden voor dure fouten zoals een bank die niet in de ruimte past of eetkamerstoelen die niet comfortabel zijn. Het voorkomen van deze miskopen bespaart niet alleen geld, maar ook tijd en stress. Een interieurontwerper integreert kleuren en meubels in het ontwerp en houdt rekening met verhoudingen en budget, waardoor de kans op miskopen aanzienlijk kleiner wordt.

Ga voor eenheid

Eenheid in het interieur zorgt voor rust, wat een positief effect heeft op jou als bewoner. Een interieurontwerper denkt in het totaalplaatje en kan zonder emotie en met vakmanschap keuzes maken om ervoor te zorgen dat meubels, kleuren en accessoires op elkaar zijn afgestemd. Zelfs als je al meubels hebt die je wilt behouden, kan een interieurontwerper ervoor zorgen dat ze passen in het geheel.

Geen stress bij een verbouwing of verhuizing is een enorme opluchting. Het maken van talloze keuzes kan veel stress veroorzaken, vooral als je naast je baan ook nog tijd moet investeren in het proces. Voor een interieurontwerper zijn deze keuzes een integraal onderdeel van hun werk. Ze maken een selectie van kleuren, materialen en producten die passen bij jouw interieur. Deze keuzes worden verwerkt in visuele beelden en eventueel een 3D-interieurontwerp, waardoor de keuzes overzichtelijk en gemakkelijk te maken zijn zonder dat jij er veel tijd aan hoeft te besteden. Met als eindresultaat alsnog een Thuis waar jij je prettig voelt.

Kortingen

Kortingen zijn een extra voordeel wanneer je met een interieurontwerper werkt. Veel interieurwinkels bieden kortingen aan interieurontwerpers. Die ze kunnen doorberekenen aan hun klanten of zelf kunnen gebruiken om extra te verdienen. Sommige winkels werken zelfs met kortingscodes waarmee klanten specifieke items met korting kunnen aanschaffen. Waar later een commissie over wordt betaald. Op deze manier krijg je niet alleen een mooi ontwerp, maar kun je ook bepaalde items uit dat ontwerp met korting aanschaffen.

Twijfel jij nog of een Betaald interieuradvies iets voor jou is? Misschien is een Gratis en Vrijblijvend kennisgesprek wel iets voor jou. Ik bespreek hier de mogelijkheden zonder dat je al ergens aan vast zit. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.